Vaaseja

Olohuone sai sinivihreää täydennystä. Antelias äitini antoi minulle pari maljakkoa, jotka ovat olleet hänellä niin kauan kuin muistan – todennäköisesti jo ennen syntymääni.

Erityisesti pidän tuosta turkoosinvihreästä maljakosta. Se on ihana! Suomalaista lasituotantoa ehkä, mutta kenen, sitä en varmaksi osaa sanoa. Okkolin, Aladin…? Samantapaisia maljakoita löysin googlettamalla ja Pinterestin kuvahaulla, mutta en juuri tätä. Oli mikä oli, se on todella kaunis.

Tuon matalan Nanny Stillin Harlekiini -kulhon olen saanut tupaantuliaislahjaksi ystävältä. Voiko enää hienompaa tuparilahjaa olla! Lisäsin vielä näiden vanhojen maljakoiden joukkoon uuden  Marimekon kirkkaan Flower -maljakon muodostamaan mukavan ryppään senkin päälle.

Jotain tuosta kyllä vielä puuttuu – pariton määrä näyttäisi vielä paremmalta. Täytyypä pitää silmät auki, jos vaikka viideskin maljakko jostain vielä meille eksyisi.

Aika värikästä, huomioiden se, että tähän asti en ole kelpuuttanut muita kuin kirkkaita maljakoita. Tai savunharmaita. Nyt minulla on pian kokoelma sinivihreää.

Sinistä viikkoa myös teille!

I got two old vases from my mother. Blue and green. The green one especially is so beautiful!  The other two are gifts from friends.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Astiat, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Vaaseja

  1. On kyllä kauniin muotoisia ja ihanan värisiä maljakoita! Mun lasimaljakot on kaikki värittömiä…tylsää…eiku on mulla yksi valkoinen opaalilasinen, oho, onpas varsinainen väripilkku 😉

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kukkiahan niissä maljakoissa pidetään; värittömät eivät kilpaile kukkien kanssa väreistä. Yleensä minunkin suosikkeja. Sama tylsähkö maku siis 🙂

      Tykkää

Kommentoi