Ylellinen Sukhi

Blogiyhteistyö: Sukhi

Kun Sukhimatoilta otettiin yhteyttä yhteistyön merkeissä selailin Sukhin sivustoja ihastuneena. Miten on mahdollista valita vain yksi! Sovittu maton koko asetti rajoitteita ja kysyin Sukhi-mattojen edustajalta kehtaisinko tarjota kuvia meidän pikkuveskistä. Ehkäpä vessakuvat eivät ole kovin myyviä.

Onnelliset aamuvarpaat

”Tämä nyt kuulostaa hieman hassulta, mutta me pidämme kovasti vessakuvista!” Heh – huumorintajuista porukkaa.

Käsipyyhe

Uhmaan tässä nyt luonnonlakeja, pikkuvessamme on lähes mahdoton kuvattava. Ensinnäkin siellä on aivan liian pimeää, jotta voisi mitenkään saada kunnollista kuvaa. Toiseksi se on niin pieni, että kuvakulmien löytäminen on vähintäänkin hankalaa.

Pikku-WC

No mutta, matto on kuitenkin valitsemaani paikkaan juuri niin sopiva kuin ajattelinkin. Tuumailtuani hetken päädyin tilaamaan villamaton leikatusta huovasta, suorakulmaisen Adityan. Matto on 100-prosenttisesti villaa ja luotan villan likaa hylkivään ominaisuuteen. Kuvittelisin, että matto näin on myös huoltovapaampi kuin moni muu vaihtoehto. Sukhin nettisivuilla on hyvät villamaton hoito-ohjeet.

Sukhi-matto

Matto on ylellinen, runsas ja pehmeä jalkojen alla. Laadukas, sen näkee ja tuntee, ei tarvitse kuin vilkaista nurjalle puolelle. Maton eteen on selvästi nähty vaivaa ja käytetty aikaa. Erilainen, en ole ennen nähnyt vastaavanlaista mattoa. Äitini tekemät tilkkumatot hiukan muistuttavat tätä mattoa, mutta huopa materiaalina on minulle uusi tuttavuus tämän kaltaisessa matossa. Kivaa vaihtelua.

Liki kaikki mattoni ovat äitini tekemiä ja niiden rinnalle on vaikea kelpuuttaa ihan mitä tahansa. Tämä erityislaatuinen matto on eettisesti ja ekologisesti teetetty ja näin lunastaa paikkansa äitini mattojen rinnalta. Sukhi-matot tehdään käsityönä ja matto tulee suoraan tekijältä tilaajalle ilman enempiä välittäjiä tai varastoja. Oma mattoni valmistettiin Intiassa ja sieltä se postitettiin suoraan minulle. Sukhi pitää huolen työntekijöistään, hyvä palkka ja kunnolliset työolosuhteet ovat tärkeässä roolissa. Maton tekijän ei tarvitse työskennellä vaikeissa ja ahtaissa oloissa, vaan hän voi työskennellä halutessaan kotonaan. Minusta on mukava tietää, että maton tekijöitä kohdellaan reilusti ja he saavat työstään ansaitsemansa palkan.

Peili

Matto

Pikkuvessa oli tässä isossa talossa ensimmäinen huone, joka saatiin valmiiksi. Itse asiassa, sinne ei suurempaa remottia edes tehty, vaikka kaikki muu ympäriltä revittiin auki. Vähän maalia, vanhat koukut ja käyttämättömäksi jäänyt kaappi seinään. Peili ja lamppukin ovat entisiltä omistajilta taloon jääneitä. Nyt saatiin pikkuveskiinkin jotain uutta ja laadukasta. Kyllä tuossa kelpaa aamu-unisenkin käydä paljain varpain tepastelemassa.

Sukhi

Onnelliset varpaat. Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Kiitos Sukhi!

My new carpet from Sukhi in our little toilet. Its luxurious, thick and soft under toes. It’s well made and different in the good way. Sukhi carpets are all hand made and they are coming straight to the customer. No unnecessary traders or big storages. 

Sukhi means happy in Nepalese. I’m happy about my new carpet. Thank you Sukhi

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Sisustus, Tekstiilit, Yhteistyö Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ylellinen Sukhi

  1. Tuohon on kiva jalat laittaa aamuin illoin. Näitä mattoja on näkynyt blogeissa ja ihana eettinen asia niissä takana.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s