Liian perusteellista?

Ilmassa on selvästi talven tuntua. Ei vielä pakkasta, mutta pystyn jo haistamaan talven ja lumen. Tänään tuli pari kertaa taivaalta muutama lumihiutalekin. Varpaat olivat kumisaappaissa aivan jäässä kun tulin pihalta sisälle ruuan laittoon.

Juhannusruusu

Vähän jäin miettimään, niinkö pihatyöt jäävät kesken tänä(kin) syksynä. Yritän vakuuttaa itselleni, että ei se niin nuukaa ole. Ei kaiken tarvitse olla niin justiinsa ja kyllä ne lehdet saa haravoitua keväälläkin.

Tuulentupa

Minkä sitä kuitenkaan luonteelleen mahtaa. Sen minkä teen, teen tarkasti ja tuskastuttavan hitaasti. Pesettekö tekin joka vuosi kaikki kukkapurkit? No, minä pesen. Varmasti ihan turhaa homma, kun niihin kuitenkin heti keväällä lykätään uudet mullat.

Pestyt kukkapurkit

Tai siivoatteko joka syksy autotallin? Tai kukkapurkkihyllyt? Nypittekö kaikki rikkaruohot kukkapenkeistä myös syksyllä? Haravoitteko kaikki lehdet pilkun tarkasti? Hohhoijaa. Eilen yritin vähän oikaista ja ajoin nurmikon ja siinä samalla lehtiä silpuksi. Osaan pihaa se auttoikin, mutta huomasin tänään harvoivani sitä silppua kasalle. Ei morjesta!

Sateenvarjojalava

Enpä ehtinyt tehdä loppuun sitäkään, vaan lykkäsin kottikärryn sateenvarjojalavan alle, kun perhekin pitää ruokkia. Isäntä totesikin, että tuostahan ne lehdet tippuvat suoraan kottikärryyn. Että mitäpä sitä hötkyilemään, odotan vain, että kottikärry täyttyy ja lykin lehdet sitten kompostiin.

Syystyöt

Superfoodia ainakin ollaan tänä syksynä saatu riittämiin. Meillä on mustamarja-aroniaa n. 80 metriä aitana ja marjoja tänä syksynä todellakin riittää. Niitä on niin paljon, että osa aidasta on mennyt aivan lakoon niiden painosta. Minulla on sunnuntaiaamuisin aamupalavuoro ja olen ottanut tavaksi tehdä erilaisia sunnuntaismoothieita. Poikkeus normaaliin puuroaamupalaan tekee pyhäpäivästä erityisen. Nyt olen muutaman viikon käynyt pihalta hakemassa smoothien joukkoon aronian marjoja ja smoothiet ovat olleet oikeinkin herkullisia. Ja tietysti super terveellisiä.

Mustamarja-aronian marjoja riittää

Yritän ehtiä vielä kerätä näitä superfood-marjoja edes vähän pakastimeen talveksi. On niitä kuitenkin sen verran paljon, että jos joku haluaa tulla hakemaan marjoja, niin tervetuloa!

Superfoodia pensasaidasta

Huomenna tämän päivän supersmoothien voimalla kohti seuraavan viikon haasteita. Mukavaa työviikkoa!

Some last minute gardening today. I’m too pedant and slow with these things. Who tells me to wash all the pots and stuff every autumn! We have some superfood berries growing in our fence. Just delicious mixed with other berries in smoothies.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Liian perusteellista?

  1. Kyllä sä vaan oot tarkka täti 😀 Mun vastaus melkein joka kysymykseen on ”ei todellakaan” 😉 Mutta kun katselee naapurien pihoja, niin mä oonkin ihan sikanipo useimpiin verrattuna. Ei meillä ainakaa loju mitään keskeneräisiä projekteja ja kummallisia rytöläjiä keskellä pihaa!

    Meidänkin seudulla pukkasi tuota mustamarja-aroniaa ihan hillittömästi ja ensimmäistä kertaa elämässäni koitin tehdä sitä jotain. Tein hyytelöä, joka kyllä maistui ihan hyvältä, mutta aiheutti miehelle närästystä ja mulle jopa refluksioireita – osa aamiaisesta purskahti suusta pyykkien joukkoon kun kumartelin niitä laittamaan pyykkikoneeseen. Yöks! 😦 Joten eipä tule sitä hyytelöä enempää syötyä. Ehkä maha voisi tosiaan kestää muutaman marjan jossain smoothien joukossa, mutta ei tee mieli enää kokeilla sitäkään 😀 Ei pysty, liian hapokasta.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      No juu, enkös olekin 🙂 Itse asiassa meillä on kyllä yksi rytöläjä, mutta se ei kyllä näy naapuriin eikä tielle. Pitäisi viedä kaatopaikalle roskakuorma. Hajonnut Ikean kaappi odottelee vielä kin viejäänsä.
      Ehkäpä jää minultakin marjat pakkaseen asti poimimatta. Mutta tosiaan, smoothiessa menevät itse asiassa tosi hyvi – kun vaan ei laita liikaakaan. Niinhän sitä sanotaan, että hiukan pakkasen puraisemana aronian marjat ovat parempia, eivätkä niin karvaita. Pitänee paikaansa.

      Tykkää

  2. Iän myötä olen tullut armollisemmaksi. Jos ehdin pestä ruukut, lapiot, ynnä muut pesen. Se mitä ei ehdi nyt, ehtii keväällä. Ne eivät (ikävä kyllä) katoa mihinkään. Nyt odottelen, että pakkaset lauhtuvat hetkeksi, että voin silputa ruohonleikkurilla loput lehdet. Hyvää loppusyksyä Saara!

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi