Kaunis ympäri vuoden

Muuttaessamme Tuulentupaan sen piha oli, jos ei nyt ihan katastrofi, niin ainakin siivouksen ja selkiyttämisen tarpeessa. Ensimmäisiä toimenpiteitä oli etupihalta  poistettava sekava kukkapenkki. Halusin tilalle selkeyttä ja jotain puolikorkeaa – ei siis korkeaa puuta, mutta ei mitään pusikkoakaan.  Näkösuojaa hiukan tielle päin, mutta ei niin, että näköalat keittiön ikkunasta peittyisivät pellolle päin. 

Melkein kesä

Sateenvarjojalavan korkeus on juuri passeli. Kasvaessaan puu levittäytyy aina vain laajemmalle ja laajemmalle, joten nyt se alkaa jo täydessä lehdessä olleessaan tarjota kaipaamaani näkösuojaakin. 

Sateenvarjojalava

Vaikka puu ei olekaan vanhoille pihoille tyypillinen, olen ollut siihen supertyytyväinen. Se ilahduttaa tuossa etupihalla joka päivä. Ja on todella kaunis eri vuoden aikoina. Lehdettömänä sen kauneus on sen muodoissa, lumisena ja huurteisena se on aivan erityinen vasten auringonlaskua. Keväällä kukinnot kertovat kesän jo olevan ovella.

Sateenvarjojalavan kukinnot

Ainoa haittapuoli on kirvat, joita siihen helposti pesiytyy kesän aikana. Suihkutus mäntysuopaliuoksella silloin tällöin auttaa asiaa. Toki puun kasvaessa sekin käy työläämmäksi.

Kevät

Olen monta kertaa haaveillut istutusryhmästä puun seuraksi. Vähän pensaita tai ikivihreitä havuja. En ole kuitenkaan hennonnut rikkoa tuota yksinkertaista selkeyttä. sateenvarjojalava on aika kiva tuossa ihan yksistäänkin. Olisiko tähän ideoita tai ehdotuksia. Jos tuohon lisäisi pensaita ja havuja, miten sen tekisit? Mitä lisäisit ja mihin kohtaan?

Mukavaa keväistä viikonloppua!

I love this tree, Camperdown Elm. It is beautiful around the year. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kaunis ympäri vuoden

 1. Nätti puu, ei ollut mulle entuudestaan tuttu. Enkä osaa ehdottaa mitään istutuksia, mä oon superhuono puutarhasuunnittelija! Mutt mäntysuovan kanssa lotraaminen on tuttua, mä ruiskin sillä rhodoja (ja kylven samalla siinä itsekin) kun niihin tulee aina kans jotain öttiäisiä 😦

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Oho, rodoihin mulla ei vielä öttiäiset ole iskeneetkään. Siitä tulikin mieleeni, että täytynee huomenna ruiskia omenapuu, tänään ei enää taida viitsiä ulos.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s