Voikukkapelto

Hui!  Ehdin viikolla ajaa nurmikon vain toiselta puolelta taloa. Tällä puolella on tapahtunut keltainen vallankumous.

Vähän voikukkia

Ihan kiva. Mites nyt tehdään? Pitäisköhän tilata niittokone paikalle?

Voikukkapelto sinänsä on ihan kivan näköinen. Mutta nämä voikukat ovat mielestäni kyllä jotain ekstra suurta ja nopeasti leviävää laatua. Ovat ilmestyneet tuohon yhdessä yössä – tai saattaa olla, että olen kulkenut tähän asti laput silmillä.

Voikukkapelto

Pystyykö voikukkien nurmikon valtaukselle mitään? Vai pitääkö vain hyväksyä se tosiasia, että näitä nyt vaan on hirveän paljon ja nurmikko tuskin pääsee kasvamaan välistä? Nurmikon leikkuukin auttaa vain puoleksi tunniksi, nämä ovat taitavia väistelemään leikkuria ja nostavat vain kukkavarret uudelleen pystyyn, kun leikkuri on jo laitettu takaisin autotalliin.

Päätin juuri tykätä voikukista

Helpoin ratkaisu on varmasti vain päättää, että tykkään voikukista. Taidan sittenkin tehdä niin. Lähden siis ulos nauttimaan keltaisesta pihasta – ajan kuitenkin ehkä silti nurmikon. Jos saan siis leikkurin käyntiin.

Kyllä tämä tästä. Mukavaa puutarhaviikonloppua!

We’ve go some yellow in our garden. Problem? Or not?

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Voikukkapelto

  1. Heiskaska sanoo:

    Voikukille ei mahda mitään ja sen vähän mitä mahtaa, niin en usko sen olevan kaiken vaivan ja stressin arvoista. Suomen kesä on kuitenkin niin lyhyt, että parasta vain maksimoida kaikki se aika, jona voi vain nauttia! Voikukat on myös tärkeitä pölyttäjille, eli teet samalla ekoteon. 😉

    Liked by 1 henkilö

  2. Marika sanoo:

    Kannattaa vain nauttia voikukista – ja nuuhkia niiden ihanaa tuoksua! ♥ Meidän piha näyttää samalta – eli kuin rypsipelto konsanaan. Onpahan ainakin kerättävänä pupuille ruokaa, hihihih.. 🙂

    Liked by 1 henkilö

  3. Paluuviite: Vuosi 2020 blogissa | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Vuosi 2020 tilastoina | Tuulentupa

Kommentoi