Syreenit ja Veljekset

Täällä on ollut aivan hirvittävän tuulinen viikonloppu. Siis ihan kirjaimellisesti. Jos olisi seissyt etupihalla pidempään, olisi tukka lähtenyt päästä.

Syreenikimppu

Vaalimani suklaakosmokset ovat kärsineet tuulesta ja katkeilleet jonkun verran, mutta muuten onneksi säästyttiin isommilta vahingoilta. Lauantai-iltana tiirailimme kyllä huolestuneina ikkunasta, peläten kaatuuko yhtään puuta ympäristöstä. Ei onneksi kaatunut vaikka lähitienoilla on tiettävästi useampi puu mennyt nurin.

Valkoiset syreenit

Ehdin perjantai-iltana käydä pihalla käyskentelemässä ja kerätä syreeneistä kimpun. Sen jälkeen pihalle ei juuri ole ollut asiaa, ennen kuin vasta nyt sunnuntai-iltana, tuuli tyyntyi yhtä äkisti kuin alkoikin. Pelkäsin, että syreenien kukat ovat mennyttä tuulen jäljiltä, mutta siellä ne näyttävät pensaissa edelleen olevan.

Nämä ovat niin ihania! Oikeat vanhan ajan tuoksuvat ja posliinisen kauniit kukat. Meidän pihassa on sekä sinisiä että valkoisia syreenejä. Ja niin sen kuuluu ollakin. Ennen olin ehdottomampi ja vain valkoisten kannalla, mutta olen muuttanut siinä(kin) asiassa mieltäni. Valkoisetkin näyttävät kauniimmilta kun on sinistä joukossa.

Kimppu

Tarkkasilmäisimmät teistä ehkä huomasitte, että ruokailuhuoneen pöytäliinan virkaa toimittaa tällä kertaa verhot, jotka otin taannoin pois olkkarista. Veljekset näyttää sopivan pöytäliinaksikin. Tosin kuvio on vain yhteen suuntaan oikein päin. En anna sen haitata asiaa.

Lilac - nimensä värinen

Palataanpa syreeneihin. Jos minun pitäisi nimetä, mikä on parasta meidän pihassa, se olisi ehdottomasti nämä kauniit syreenipensaat. Ne kuuluvat vanhaan pihaan ja suojelin niitä kaivinkoneelta ihan tosissani muutama vuosi sitten. Pitkään etupihan pensaat olivat aika rujon näköiset, mutta nyt ne ovat upeat ja kukkivat kauniisti.

The best in our garden are Lilacs. They belong to old gardens and look spectacular in June.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla, Sisustus, Tekstiilit, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Syreenit ja Veljekset

  1. Minna, pienitalolähellätaivasta sanoo:

    Syreenit helpottavat omenan- ja kirsikankukista luopumista 🙂 Omassa pihassa kukkii lähinnä valkoinen, mutta naapurissa on valtava, sinivioletti syreeni – tykkään myös!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Niin tekee 😊 Tosin meillä on vain yksi pienehkö rautatien omenapuu, lähinnä koristeomenapuu. Niin kauniita kuin omenapuut ovatkin, en ole niitä istuttanut tänne enempää, koska syksyisin en ehdi sitä omenarumbaa millään. Ehkä sitten joskus.

      Tykkää

  2. Täällä oli lauantaina yksi äkillinen ja kova mutta lyhyt myrskypuuska, joka ei onneksi ainakaan meillä saanut mitään tuhoa aikaan. Mäkin tykkään syreeneistä, meillä oli ihan kohtuullisen kokoinen syreenipuska kun tänne muutettiin, mutta vähin erin se on ottanut ja kuollut runko kerrallaan. En yhtään tiedä miksi. Sen juurelta kyllä versoo uutta kasvua, joista pisin on ehkä 1,5 m ja siinä on muutama kukkakin. Yhden uuden syreenin ostin myös viime kesänä, mutta kestää varmaa aika kauan ennen kuin se kukkii. Sitä odotellessa – ja toivoessa ettei mystiset kuolemantapaukset jatku!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Olen itse istuttanut uusista versoista uusia puskia. Istutin vielä aika karuun paikkaan kuusen katveeseen. Hyvin ovat lähteneet kasvamaan, nyt jo 1,5 metrisiä ja kukkivatkin jonkin verran. Taisin istuttaa ne kolme kesää sitten 👍

      Tykkää

  3. Rakastan kirjoitustasi todella. Teit sen hyvin!

    Liked by 1 henkilö

  4. Paluuviite: Vuosi 2020 blogissa | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Vuosi 2020 tilastoina | Tuulentupa

Kommentoi