Älyvapaa ratkaisu?

Ongelmahuone on edelleenkin ogelma, mutta valoa kohti mennään. Ehkä. Olohuoneen pimeyttä yritin tällä kertaa loiventaa valkoisella matolla.

Olkkarissa uusi matto

Olen siinä mielessä onnekas, että äitini sattuu rakastamaan matonkuteiden leikkaamista ja mattojen kutomista. Ei tarvinnut kuin vihjata, että haluaisin kokeilla valkoista mattoa, jossa olisi tosi tukevat mustat loimet.

Uusi matto

Äiti kiikutti tänne uuden maton jo huhtikuulla. Kuitenkin vasta nyt lomalla uusi kesämatto pääsi lattialle. Vaikka loimet eivät olekaan niin tukevat kuin olin ajattellut, matto on aivan ihana! Räsymatot ovat minun juttu. Ne ovat kevyesti liikuteltavia, helposti pestäviä, eivät pölise määräänsä enempää, eivätkä ole niin vakavasti otettavia muutenkaan.

Valkoinen räsymatto

Mutta että valkoinen matto! Voiko enää pöllömpää kokeilua olla 5-vuotiaan pojan valtakunnassa, jossa hän ja leikkikaverit viipottavat päivittäin! Ei todellakaan voi. Ihan(an) älyvapaa ratkaisu.

Valkoinen räsymatto olohuoneessa

Olkkarissa näyttää nyt kuitenkin kivan raikkaalta ja pitkästä aikaa sisustuskärpänenkin vähän puraisi. Seuraavaksi sohva, sohvapöytä, kattolamppu, muuta valaistusta… ja uudelleen verhoillut vintage tuolit. Suunnitelmia ja haaveita olisi, aikaa ei lainkaan.

Ongelmaolkkari

Olohuoneen pimeydestä kertoo sekin, että nämä kuvat on otettu ilta-auringon valossa noin kymmeneltä illalla. Se on ainoa aika kesälläkään, kun huoneeseen tulee valoa. Jalusta olisi pitänyt hakea, mutta valoisa hetki olisi siinä ajassa mennyt ohi. Näihin kuviin on tyydyttävä.

Ilta-auringossa

Pikkuhiljaa tämä tästä.

Veden värejä maljakoissa

Trying a new rug that my mom made in the living room. White! Not very sensible solution in the house with five-year-old boy and his friends running around every day. This rag rug makes living room little bit brighter so it may stay there for a while. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Hankintoja, Olohuone, Sisustus, Tekstiilit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Älyvapaa ratkaisu?

  1. Marttilan tilan Jonna sanoo:

    No mutta onhan toi matto hieno ja raikas! Mä voin kolmen koiran ja (kohta) kolmen lapsen kanssa vaan haaveilla sellasesta.;) Valkoiset lattiatkin oli aika älyvapaa ratkaisu meille, vaikka ne saakin helposti pestyä.:D

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Jonna, vähän pitää joskus olla älyvapaitakin ratkaisuja 🙂 Itse asiassa valkoinen on aina helppo valkaista tarvittaessa. Näin ajattelin, kun laitoin ruokailuhuoneen tuoleihin valkoiset (kummitus)huput. Eikä niitä itse asiassa ole sitten kuitenkaan edes tarvinnut valkaista.

      Tykkää

  2. Mutta onhan se vaan niin nätti matto! Ilmeisesti puhdas puoli on juuri käännetty päälle päin 😉 Mustakin räsymatot on kivoja ja käteviä, mutta kaupasta ei oikein löydä sopivia eikä mulla ole omaa hovikutojaa. Meillä on olkkarissa valkoinen/beige/ruskea-kuvioinen villamatto ja eihän ne vaaleat kohdat puhtaana pysy edes aikuistaloudessa…eikä meillä koskaan kukaan edes juo punaviiniä!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Jäärä, matto on ollut vasta pari viikkoa lattiassa, joten puhtaampi puoli on sentään vielä alaspäin 🙂 Katsotaan kuinka pitkälle päästään tämän kanssa. Villamatot on kyllä kans hyviä, niihin ei lika niin tartukaan – meillähän kaatui uuden villamaton päälle heti mansikat, mutta sain kuin sainkin fairyllä ja rätillä puhtaaksi.
      Punaviini on meillä kyllä kielletty toistaiseksi olkkarissa – tosin ei sitä meillä kukaan muu juokaan kuin minä joskus ja juhannuksena.

      Tykkää

  3. Pauliina sanoo:

    Joskus vaan on saatava vaikka se valkoinen matto – tai sohva kuten meillä – kun ei jaksa odottaa kymmentä vuotta 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kyllä! Olet oikeassa, joskus pitää saada toteuttaa valkoiset matot tai sohvat. Ostetaan sit kymmenen vuoden päästä taas jotain yhtä älyvapaata.

      Tykkää

Kommentoi