Muorin kaappi

Isännän kotoa on kulkeutunut meille vanha keittiön kaappi. Isännän isoisä on tehnyt kaapin kauan kauan sitten. Nimensä se on saanut jo varmaankin ennen isännän syntymää, aina on puhuttu Muorin kaapista. Eli isoäidin kaapista.

Muorinkaappi

Kaappi on ollut kellarissa jo kahdeksan vuotta. Yläkertaan mahtuu nyt vielä kaikenlaista ja juuri sopiva kolo kaapille löytyi viimeinkin meidän sokkeloisesta makuuhuoneesta. Se onkin makuuhuoneen ensimmäinen huonekalu. Kaapin tunnearvo on suuri, joten kaappi säilytetään, sopi se sitten sisustukseen tai ei.

Vanha kaappi makuuhuoneessa

Tehtiin kuitenkin pieni entraus ennen kuin kannettiin kaappi makuuhuoneeseen. Se putsattiin kauttaaltaan ja raaputeltiin lohkeilleet maalit pois, pieni hionta ja maalaus. Maalattiin samalla maalilla, mitä on keittiön vanhassa liinavaatekaapissa ja olohuoneen sohvapöydässä. Värivalinta oli helppo, kun vanhaa maalia sattui olemaan sopivasti jäljellä. Tuo vaaleanharmaa sävy on mitä mainioin, erityisesti kun ei ole ihan varma, minkä väriseksi maalaisi. Se ei ole ihan yhtä tylsä kuin valkoinen, mutta sopii kaikkien muiden värien kanssa hyvin yhteen. Voi tietysti olla, että moni pitää harmaata vielä tylsempänä kuin valkoista, mutta minä tykkään.

Oranssi ovi

Oranssi ovi ei ainakaan ole tylsä. Se on varmaankin aina ollyt yhtä huutavan kirkas, eikä sen maalaaminen tuntunut hyvältä ajatukselta. Kyllä meille yksi oranssikin kaluste mahtuu. Sitä paitsi se sopii aulan tapetin kanssa oikein hyvin yksiin.

Hyllypaperit

Hyllyt päällystin hyllypaperilla, jota muinoin hamstrasin varastoon Clas Ohlsonilta. Hyllypaperia oli muutama vuosi takaperin niin vaikea löytää, että kun sitä sitten löytyi, ostin muutamia extra rullia myöhempää käyttöä varten. Ja onhan sitä käyttöä tullutkin. Viimeksi käytin hyllypaperia eteisen kenkäkaappiin ja nyt tähän.

Hyllypaperit vanhassa kaapissa

Maalilla saa todellakin ihmeitä aikaan. Tästä tuli ihan söpö kaappi meidän makkariin. Olin kylllä ajatellut sisustaa makuuhuoneen seesteisen vaaleilla väreillä, kuten valkoisella ja harmaalla, ehkä jopa beigellä. Heti ensimmäisessä kalusteessa on kuitenkin kirkkaan oranssi ovi. Hyvä alku!

Ebba Masalin opetustaulu kaapin päällä

We have got this old cabinet, originally from my husbands grandmother. His grandfather had made it long long time ago. Now we painted and gave it some taking care and I decided to place it to our new bedroom. Orange door is kind of bright, but it has always been so, so let it be.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Makuuhuone, Sisustus, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Muorin kaappi

  1. Onpas pirtsakka kaappi! Ja hyvin istuu tuohon mutkaan. Mutta hyllypaperi tosiaan on maailmassa kortilla nykyisin. Mä etsin sitä kesällä kissojen ja koirien kanssa kun tarvitsin sitä mökin keittiön kaappien hyllyihin. Tuo raidallinen on sitten ilmeisesti ainoa malli, mitä enää on olemassa, löysin nimittäin ihan samaa, taisi olla Tokmannilta. Ja pidin pitkän kiihkeän monologin miehelle aiheesta ”Mitä muut ihmiset sitten tekee vanhojen kaappien hyllyille?!” ikään kuin se olisi hänen syynsä, että hyllypaperia ei saa mistään 😀

    Liked by 1 henkilö

  2. mukava ja mahtava artikkeli. Arvostan ponnisteluitasi.

    Tykkää

  3. Paluuviite: Maalaushommia | Tuulentupa

Kommentoi