Kesävesi

Kroppani on aivan hellänä, jäykkänä ja jumissa. Jalkapohjiinkin sattuu. Minilomani kaksi viimeistä päivää olen huhkinut pihassa antaumuksella. On ollut ihanaa!

Kastelukannut valmiina

Olen istutellut jo kesäkukkia, raivannut vanhoja syreenipensaita, siivonnut patioita, kantanut pelargonioita ulos, istutellut niitä uudelleen, levittänyt multaa, kitkenyt rikkaruohoja, leikannut nurmikkoa. Juossut kilpaa kevään kanssa.

Kisu tarkkailuasemissa

Olen ehtinyt paljon ja silti en juuri mitään. Kun katseeni käännän, näen keskeneräisiä projekteja. Pääni on täynnä ideoita, joita haluaisin ehtiessäni toteuttaa.

Kevät

Parasta on, että saimme eilen kesäveden taas toimimaan. Yes, yes, yes! Nyt voin kastella surutta. Vesi tulee läheisestä joesta ja taitaa olla sen verran ravinnepitoista, että kukat ja kasvit tuntuvat tykkäävään.

Kesävesi

Aloitin jo kesäkukkien istuttamisenkin.

Amppeli

En osta koskaan amppeleita valmiina. En pidä niistä muoviruukuista, missä ne myydään. Muoviastiat pilaavat koko kauniin kukka-asetelman. Ostan kukat taimina ja rakennan niistä itse amppelin.

Petunioista amppeli

Tänä vuonna minuun iski jokin nuukuus petunioiden kanssa. Taimet olivat vielä melko pieniä ja kalliimpia kuin aiemmin. Ja kahden kappaleen tarjouksessa. En sitten raaskinut ostaa kolmatta, koska olisi pitänyt ottaa turha neljäskin. Ajattelin, että kai se kaksikin riittää. Vähän tuli vaatimaton amppeli, mutta eiköhän se tuosta vielä komistu.

Istutuspöytä

Kesävesi mahdollisti patioiden kunnon huuhtelut pölystä, istutuspöydän pesun talven jäljiltä ja viime kesänä istutetun pilvikirsikan kastelun. Puu ei lähtenyt kauhean hyvin kasvamaan ja sai heti istutuksen jälkeen jäniksen hampaista varteensa. Mutta on kuitenkin vielä hengissä ja teki ihanat kukat. Ehkäpä se tuosta virkoaa vielä.

Pilvikirsikka

Huomenna suuntaamme mökille laskemaan laituria ja pitämään sielläkin puuhapäivä. Kyllä sitten taas kelpaa istua tietokoneen ääressä tuleva viikko.

Busy two days in the garden. I’m happy. We got our summer water working as well. Water comes from the river and plants seems to like it. Tomorrow busy day at summercottage.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Kisu, Pihalla Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kesävesi

  1. Paluuviite: Jaettu ilo | Tuulentupa

Kommentoi