Syyskeittiö

Tämä syksy meneekin minulla pääosin sisätiloissa jalkapuolena. Eipä mitään, syksystä voi nauttia näinkin. Vaikka myönnänkin, että pitää hiukan tsempata, ettei näkisi niin vaivaa pihan risuista ja neulasista tai kesken jääneestä kukkapenkistä. Eihän piha muutenkaan koskaan valmiiksi tule.

No, sattuneista syistä olen viettänyt paljon aikaa keittiössä ja kuvannut keittiön syksyä kun ulkomaailman syksyn seuraaminen jää vähemmälle.

Syksyn viimeiset krassit maljakossa

Keittiöremontista on pian neljä vuotta ja viimeistään nyt voidaan varmaan todeta, että siinä onnistuttiin hyvin. Kaikesta kiireestä ja säätämisestä huolimatta.

Lankaköynnös muutti ulkoa sisälle talveksi

Keittiö on Tuulentuvan hermokeskus. Kirjaimellisestikin. Se on nimittäin keskellä taloa ja kaikki tiet vievät keittiöön. Sinne tulee ovet molemmista kamareista ja toisesta eteisestä. Keittiössä viihdytään: en meinaa muistaa kutsua vieraita koskaan olohuoneeseen asti, kun keittiössäkin on ihan mukavaa.

Puuhella tuo lämpöä syksyyn

Tässä talossa ei juuri ollut mitään alkuperäistä jäljellä edellisten remontoijien jäljiltä. Keittiössä ainutta alkuperäistä edustaa puuhella. Alkuperäistä keittiötä en osannut lähteä jäljittelemään ja koska keittiö on yhdistetty kahdesta keittiöstä ja näin ollen melko suuri ja hankalan mallinen kolmine ovineen, päädyin päinvastaiseen ratkaisuun, eli täysin moderniin keittiöön. Modernit kaapit selkeyttä tuomaan, mutta kuitenkin 50-luvun tapetti, puulattiat ja retro-jääkaappi.

Syysaamu keittiössä

50-lukua keittiössä edustavat myöskin irtokalusteet. Vanha harmaa liinavaatekaappi kulmassa ja mustaksi maalattu ruokapöytä (joka ei kyllä kuvassa pöytäliinan vuoksi näy kunnolla, mutta syksyinen aamuaurinko on kuitenkin ihana).

Syysmyrskyn aikaan kahvit keitettiin puuhellalla

Jälkeenpäin ajatellen aika rohkea ratkaisu. Silloin ajatus tuntui hyvältä ja itse olen toistaiseksi tykännytkin tosi paljon. Muullahan ei oikeasti ole väliäkään.

Smeg

Toimivuuden kannalta heikko kohta on jääkaappi. Niin kaunis ja tyylikäs katsella, mutta ei niin kovin käytännöllinen ja hiukan liian pieni. Lisäksi musta, kiiltävä pinta ei sovi siivousfriikille. Kaikki pienet (ja isommatkin) sormenjäljet näkyvät siinä niin kovin hyvin.

Mikrosementti välitilassa

Mikrosementti allasseinällä ja puuhellan muurissa on ollut onnistunut juttu. Väri oli hiukan ruskeampi kuin olin ajatellut, mutta siihen on silmä tottunut. Neljän vuoden käytön jälkeen seinä on edelleen todella siisti. Kuumaa rasvaa se ei ilmeisesti ihan täysin kestä, sillä muutama pieni rasvajälki hellan kohdalle on tullut.

Syyskeittiö

Valkoinen, ohut Corian-taso on ollut ihana. Helppo huoltaa ja pitää puhtaana. Ja niin raikas. Pieni särö tuli altaan reunaan, kun isännältä tipahti siihen raskas astia kaapista. Tason toimittanut firma korjasi sen takuutyönä vaikka syy oli meidän. No, sen verran arvokas taso oli, että hyvä kun saatiin takuuseen. Tämän tason hyvä puoli onkin se, että sitä pystyy paikkaamaan ja korjailemaan, jos jotain sattuu. Ja korjausjäljen saa saumattomaksi.

Syyskukkia String-hyllyssä

Toinen ylpeydenaiheeni on pitkään harkitsemani String-hylly kulmauksessa. Siihen en ole kyllästynyt, vaikka lähes jokaisesta blogikodista löytyy myös sellainen. Hylly on juuri sopivan kokoinen, laadukas ja toimiva. Onneksi hoksasin, että String-hylly tuohon sopii, ennenkuin rupesimme tekemään mitään omia virityksiä.

Syksy näkyy keittiön ikkunasta

Ja vaikka ilma olisikin välillä sateisen syksyinen, niin pelargoniat jaksavat ilahduttaa keittiön ikkunan takana vaikka syyskuukin jo vaihtui lokakuuksi.

Keittiö syksyllä

Syksyn keittiössä viimeistelee Pikkuapulaisen päiväkodissa tekemä auringonkukka jääkaapin kyljessä.

Syksyisen värikästä lokakuuta kaikille syksyfaneille!

Autumn in the kitchen. Colourful October to you all!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Astiat, Kasvit, Keittiö, Sisustus, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Syyskeittiö

  1. Kaunis keittiö ja ihana puuhella! Onneksi se oli säilynyt talossa edellisten remontoijien jäljiltä. Minusta tuo mikrosementtiseinän väri on todella hieno eikä yhtään liian tumma. Ihana auringonkukka, parasta taidetta ikinä! 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos Päivi. Puuhelloja on itse asiassa aluperin ollut kaksi (koska kaksi keittiötä), onneksi sentään toinen on säästetty!
      Auringonkukka taitaa olla niitä taideteoksia, jotka säilytetään jälkipolvien nähtäväksi 🙂
      Aurinkoista loppuviikkoa Airisrantaan!

      Tykkää

  2. Katinka sanoo:

    Aivan ihana keittiö ja vielä puuhella, tykkään! Puuhella on niiiiin ihana =). Ja tuo auringonkukka viimeistelee todella hienosti kauniin keittiönne <3!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Katinka kiitos! Tuossa edellä Päiville kerroinkin, että alunperin puuhelloja oli tosiaan kaksi. Onneksi toinen on säilytetty! Samoin molemmat pönttöuunit. Auringonkukka on oikeasti tosi piristävä keittiössä. Ja ihana muisto ❤
      Aurinkoisia kuvauskelejä sinulle!

      Tykkää

  3. Pilvi sanoo:

    Voi miten kaunis ja harmoninen keittiönne on. Tuo puuhella… niin upea ja ”hermokeskuksenne” todellinen helmi. Se luo tunnelmaa ympärilleen.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos Pilvi. Itse viihdyn keittiössä, niin, ett välillä unohtuu, että meillä on muitakin huoneita 🙂 Onneksi ei ihan kaikkea alkuperäistä sentään oltu hävitetty. Tuskin olisimme tätä taloa muuten ostaneetkaan. Vaikka suurelta osin näin olikin. Toisaalta se antaa vapauksia tämän remontoimisessa, kun voi huoletta sekoitella uutta ja vanhaa.
      Syksyisen värikästä loppuviikkoa sinulle!

      Tykkää

  4. Milla sanoo:

    Aivan ihana keittiö ❤ Ja toden totta sympaattinen ja kaunis puuhella tuo oman lämpönsä tunnelmaan. Ja kertoo vanhan talon tarinaa teille asukeilleen.

    Oikein mukavaa viikkoa, ja nauti ajastasi. Risut odottavat kevääseen 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Milla, puuhella ja pönttöuunit on meidän aarteet ❤
      Ja kiitos, nautin tosiaan tästä pakollisesta rauhoittumisajasta. On ollut ihanaa lukea Aamulehti aamuisin kaikessa rauhassa ja katsella ikkunasta syksyä.
      Hyvät viikonloput sinulle!

      Liked by 1 henkilö

  5. Mulla on mennyt sun jalkapuolisuutes jotenkin ohi. Ikävää! Tervetuloa kerhoon 😉 Toivottavasti saat molemmat jalat nopeasti takaisin käyttöön!

    Mutta keittiö on siis tosi kaunis. Ja mikrosementit ja kaikki… 😉 Mä vähän luulen, ettei onnistuisi meidän isännältä sen levitys, kun se meinaa menettää hermonsa jo ihan tavallisen laattalaastin kanssa.

    Meillä oli ennen rosteripintainen tiskikone ja vaikken mä ole edes mikään siivousintoilija, meinasin menettää hermoni kun sen pinta oli aina täynnä sormenjälkiä. Samaan aikaan oli jääkaappi, jonka pinta oli harjattua alumiinia ja se taas oli ihan loistava materiaali, siinä ei näkynyt mitään jälkiä. Ymmärrän kyllä, että sulla menee hermo tuon mustan jääkaapin kanssa – vaikka se on ah niin tyylikäs!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Jäärä, en nyt niin kauheasti tuota jalkapuolisuutta ole korostanutkaan. Mutta ei siis mitään vakavaa ja tulee kuntoon – ottaa vaan oman aikansa. Ja niinkuin Millalle edellä sanoin, olen ottanut tästä pysähtymisestä ilon irti 🙂
      Noi rosteripintaiset kodinkoneet on vihoviimeisiä. Sen lisäksi, että niissä näkyy sormenjäljet, niitä ei saa mitenkään helposti pois.
      Ei muuta kuin perjantai-iltaa viettämään!

      Tykkää

  6. Paranemisia sinulle. ❤ Teidän keittiönne on ihanan valoisa ja selkeä ja väripilkut tuovat mukavasti lömpöä ja pirteyttä. Jäin miettimään keittiön välitilaratkaisua ja pohtimaan mikrosementtiä, mikäli oikein miniruudultani ilman laseja luin. Meillä nimittäin kriiseillään yhä keittiön välitilan ratkaisun kanssa, jonka pitäisi olla edullinen ja hellpo toteuttaa ja tietenkin olisi mukava, että se olisi lisäksi myös toimiva ja kohtuu helppohoitoinen. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos Maria! Mikrosementti ei välttämättä tule laatoitusta halvemmaksi paitsi jos sen pystyy asentamaan itse, niin sitten vähän. Itse olen tykännyt selkeän ulkoasun vuoksi ja ehkä se on myös tarvittaessa helppo korjata laittamalla päälle samaa sementtiä.

      Liked by 1 henkilö

Kommentoi