Pahvikurpitsat

Meillä ei ole perinteisesti vietetty halloweenia. Pyhäinpäivä on eri asia, kynttilät, lyhdyt ja hautausmaa kuuluvat silloin asiaan. Mutta halloweentouhut me on aina ennen passattu.

Lepakot ikkunassa

Tilanne onkin nyt toinen, kun 4-vuotiaan Pikkuapulaisen toivelistalla on kaikenlaista. Lepakot Pikkuapulainen muisti viime vuodesta ja niitä vähän askarreltiinkin jo viime viikolla.

Pikkulepakot hyllyssä

Eilen Pikkuapulainen kuitenkin kysyi, että äiti, eikö meillä tehdä ollenkaan kurpitsoja!? Enpä ollut varautunut minkäänlaiseen kurpitsatuunailuun, en oikeilla kurpitsoilla enkä millään muullakaan. Mutta oranssia ja mustaa kartonkia meiltä löytyi! Ja tähtitarroja 🙂

Kurpitsat katossa

Katseltiin vähän netistä kuvia ja jokun rihkamakaupan myyntiartikkeleista löydettiin tämä idea. Tuommoiset meillä nyt roikkuu keittiössä. Pikkuapulainen oli tyytyväinen.

Halloweenkurpitsat

En edes oikein tiedä, milloin halloweenia kuuluu oikeasti juhlia? Tänä viikonloppuna vai ensi perjantaina (pyhäinpäivän aatto)? Ilmeisesti Suomessa ei ole kovin vakiintunutta käytäntöä tälle juhlalle. Eipä silti, että sillä mitään merkitystä olisi, meille riitti juhliksi vielä tänä vuonna nämä pahvikurpitsat, pari lepakkoa ja iltapalaksi pannukakkua ja mehua.

Auringon pilkahdus lyhtykukissaa

Lyhtykukat sopivat teeman väreihin ja tänään aurinko osui niihin kivasti, joten laitan tämänkin kuvan tähän kurpitsapostaukseen.

Näissä tunnelmissa, karmaisevan hupaisaa Halloweenia teille kaikille!

Four year old Little Helper asked me are we going to do any Halloween pumpkins! Only material I had was cardboard so we made these. He was happy. 

Have a horrible and fun Halloween!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Keittiö, Lapselle, Sisustus, Tuunausta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Pahvikurpitsat

  1. Milla sanoo:

    Itsekään en ole koskaan oikeastaan osannut varsinaisesti juhlia Halloweenia. Enemmän siihen liittyy juurikin askartelua ja puuhastelua kurpitsoihin yms liittyen. Teema on ollut käytössä myös synttäreillä, kun sen ympärille saa tähän aikaan ideoitua kaikenlaista. Ehkä ehdin vielä tänään kovertaa kurpitsan :)? Leppoisaa iltaa!

    Liked by 1 henkilö

  2. Suomessa kun on kaikenmaailman virastoja, elyjä ja aveja ja ties mitä, niin voisiko joku niistä ystävällisesti toimittaa viralliset ohjeet siitä, milloin sitä Halloweenia juhlitaan?! Mun puolesta ihmiset saa pitää omia Halloween-bileitään vaikka huhtikuussa, mutta mikä on se päivä, jolloin kotona pitäisi olla karkkia varattuna mahdollisille karkki-tai-keppostelijoille? Mun mielestä se on joko 31.10. eli Ameriikan Halloween tai sitten Suomen pyhäinpäivän aatto eli tänä vuonna pe 4.11. Itse Pyhäinpäivä se ei missään nimessä ole, viime vuonna ripitin aiheesta paria poikaa. Täällä päin näkyi muutamia halloween-virpojia viime lauanataina. Ok, olkoon sitten vaikka Pyhäinpäivää edeltävän viikonlopun lauantai – kunhan siitä saisi virallisen ohjeen!

    Pahvikurpitsa on vähän helpompi kuin oikea, kivoja ovat teidän pahvikurpitsat ja lyhtykukat sopii kans tunnelmaan! Mä oon yleensä pökeltänyt Jack-o-lanternin oikeasta kurpitsasta, mutta tänä vuonna jäi kyllä väliin. Paitsi, että ei kai nyt vielä myöhäistäkään ole – se Pyhäinpäivän aatto ois kuitenkin vasta ens perjantai…

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Heh! Justiinsa niin. Sitä mekin täällä pähkäiltiin, että milloin niitä karkkeja pitää olla! Ja sit ostettiin ja kun ei ketään näkynyt, syötiin ne pois. Ja nytkö meidän pitäisi taas perjantaiksi (tai täksi illaksi!!) ostaa lisää? Jos teet kansalaisaloitteen asiasta, allekirjoitan sen heti. Mutta samaa mieltä, varsinaisena pyhäinpäivänä se ei voi missään nimessä olla.

      Tykkää

      • Niin, asian sääntelemättömyys on kansanterveydellisestikin haitallista kun pitää varmuuden vuoksi ostaa karkkia useammalle päivälle ja ”joutuu” sitten aina puputtamaan ne pois! Saiskohan kansalaisaloite muitakin allekirjoittajia… 😉 Siihen pitäisi varmaan laittaa jokin ehdotus, mikä sen päivän pitäisi olla ja mä en oikein tiedä mitä ehdottaisin….

        Liked by 1 henkilö

      • Saara sanoo:

        Niin on! Ollaan naposteltu isännän kanssa makeita jo monta iltaa. Ehdotan, että se olisi 31.11. riippumatta siitä mikä viikonpäivä. Paitsi jos se sattuu olemaa pyhäinpäivä, silloin 30.11. eli aatto. Ei kun vaan nimiä keräämän 🙂

        Tykkää

  3. Hauskan näköisiä kurpitsoja! Ja ihanat nuo kuivatut lyhtykukat. Sopii niin hyvin teidän keittiöön. Minullekin tuo halloween on melko vieras juhlittava, mutta tänä vuonna pistinkin tapojeni vastaisesti ihan kunnolla tuulemaan! 😀

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi