Vielä helpompi

Kesällä hehkutin helpointa kesäkukkaa eli kesäbegoniaa. Nyt on kuitenkin niin, että kesäbegonia on tainnut kohdata voittajansa tässä lajissa.

Suklaakosmos tervehtii tulijaa portaiden pielessä

Ylistin kesällä suklaakosmostakin, mutta siinä vaiheessa en vielä tiennyt, kuinka mahtava kukka on kyseessä. Katsokaa nyt tätä!

Suklaakosmos ei ollut moksiskaan kesän helteistä ja etupihan paahteesta. Syksyn sateiden alettua se on vain innostunut kasvamaan. Eikä näytä olevan millänsäkään myöskään ensimmäisistä pakkasöistä. Tämä on eittämättä parhaiten säätä kestävä istutus, mitä minulla koskaan on ollut!

Kaunis suklaakosmos

Kauniskin se on. Nämä ihanat kosmokset ovat toivottaneet minut kesäkuusta asti tervetulleeksi kotiin ja ihastun niihin joka kerta uudelleen. Tumma, melkein mustan punainen sävy kukissa on uskomattoman kaunis.

Mustan punainen suklaakosmos

Mikään helppo kuvattava tämä kukka ei kuitenkaan ole. En saa sitten millään otettua sellaista kuvaa, mistä näkyisi kuinka ihastuttavasta kukasta on kyse. Kaunis se on toki kuvissakin, mutta livenä paljon, paljon hurmaavampi.

Suren jo nyt, että talvi tulee ja nämäkään kukat eivät kestä loputtomiin. Yritän talvettaa paakut, joten jos teillä on vinkkejä siihen, laittakaahan tulemaan. Ehkäpä tämän voisi kasvattaa siemenestäkin. Onko teillä kokemuksia siitä?

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu, Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Vielä helpompi

  1. Eipä ole mulla kokemusta suklaakosmoksesta. Täytyy ehkä joskus kokeilla kun noin kehut ja nätiltä se näyttää kuvissakin! Mä kokeilin tänä kesänä ekaa kertaa härmäsalviaa ja sekin oli hyvä hankinta, erittäin kestävä ainakin. Edelleen kukkii komiasti.

    Liked by 1 henkilö

  2. Paluuviite: Kuinka kävi kosmoksille? | Tuulentupa

Kommentoi