Yllätysmatot

Äitini rakastaa mattojen kutomista. Niinpä meille toisinaan tulla tupsahtaa toinen toistaan hienompia räsymattoja. Kysyy äiti aina minultakin, millaiset haluaisin. Esitän toiveeni ja sitten meille tulee matot, jotka etäisesti muistuttavat toivomaani.

Marraskuinen valoilmiö keittiössä

Tällä kertaa en ollut itse edes tajunnut tarvitsevani keittiöön uusia mattoja, joten en kauheasti paneutunut suunnittelupuoleen. Ja vaikka olisinkin, on aina yllätys, millaiset matot sitten lopulta ovat.

Räsymatot

Tällä kertaa ne ovat oikeastaan ihan sitä mitä toivoinkin, mutta eivät kuitenkaan. Räsymattojen kanssahan nyt vain on niin, että vaikka kuinka kuteita tuijottaisi ja toteaisi, että hyvät värit, lopputuloksen näkee vasta valmiista matoista.

Sinistä keittiössä

Nyt kävi niin, että matothan ovat aivan ihanat. Tosin paljon tummemmat ja sinisemmät kuin olin ajatellut. Sinistä on päässyt meille livahtamaan kuin varkain. Nyt taitaa kuitenkin keittiön sinikiinitiö olla täynnä. Pöytäliina ainakin saattaa vaihtua toiseksi, jotta saan sinistä loivennettua.

Pikkuapulaisen taiteilema lisko

Musta lattialla kaipaa selvästi pariksi myös jotain tummempaa seinälle, joten voipi olla, että uskallan ehdottaa isännälle, että tuo hänelle tärkeä taulu väistyisi hetkeksi ja keksin jotain muuta tilalle.

Liian sinistä?

Keittiö tehtiin n. 7 vuotta sitten ja olen tähän asti ollut valintoihini tyytyväinen. Pikkuhiljaa kuitenkin hiipii mieleen kaikenlaista pientä päivitysideaa. Pieni raikastuskohennus voisi olla paikallaan. Miten itse raikastaisit tätä keittiötä?

Räsymatot

My mom loves to make rugs. And I always get some ”surprise rugs”. You never know what to expect. Such lovely rugs again. Too much blue in the kitchen already?

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Keittiö, Sisustus, Tekstiilit Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Yllätysmatot

  1. Nimetön sanoo:

    Hei, ihanat räsymatot! Räsymatoiksi jopa tyylikkäät ja iloisen värikkäät. Tuo musta loimilanka (eikö se loimilanka, kun mulla menee aina ne sekaisin, kun en itse ole koskaan työskennellyt mattopuilla…) luo säväkkyyttä. Ne on kyllä pirteät, voimaannuttavat! Onpa sinulla veikeä matonkutoja :-). Voit antaa ohjeet värimaailmasta ja mallista, ja sitten tulee jotain sellaista tilattua ja vielä jotain extraa, jota et osaa arvatakaan. Tuohan on ihastuttavaa! Sininen pöytäliinahan nostaa mattoja esille ja päinvastoin. Mielestäni ei ole liikaa sinistä, tykkään itsekin sinisestä. Keittiösi näyttää hyvin toimivalta, laskutilaakin on paljon.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Voi kuinka kivasti kirjoiti. Veikeä matonkutoja tosiaan 🙂 Keittiö on kyllä toiminut hyvin. Vähän erikoinen tuo meidän ratkaisu lätkäistä jääkaappi keskelle keittiötä, mutta siinä se on hyvällä paikalla ollut, ihan ok.

      Tykkää

  2. Hienot matot! Mattojen kutominen on kyllä hauskaa, ehkä ihan hyvä ettei mulla ole kangaspuita – eikä tule, koska ei ne mahtuisi mihinkään. Missään yleisillä kudonta-asemilla en jaksa käydä. Hyvä siis sikäli, että muuten varmaan hukkuisin mattoihin 😀 Mun mielestä teidän keittiö on oikein tyylikäs ja raikas sellaisenaan, en keksi mitä siinä muka pitäisi muuttaa!

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi