Viikon kivat

Loma on sentään lomaa, vaikka kelit eivät ole hemmotelleetkaan parin viime kesän lailla. Meillä ei reissata pitkälle, junalla Helsinkiin ja korkeasaareen on tänä kesänä ollut meidän pääkohde. Muuten pyöritään täällä lähistöllä: mökillä ja veneellä ja vähän muutakin.

Kotisatamassa

Menneen viikon kivoihin  liittyykin veneily. Isäntä sai tänä kesänä veneen vasta nyt vesille. Kivaa on se, että saimme venepaikan tästä lähistöltä – olimme varautuneet jonottamaan sitä useamman vuoden. Paikka on suojaisa ja mukavia venenaapureitakin tuntuu olevan. Poika sai heti naapuriveneestä lahjaksi heille turhaksi käyneet pelastusliivit. Nyt on sitten liivit sekä mökillä, että veneessä, ei tarvitse arpoa, onko ne siellä missä pitääkin.

Ekat veneilyt tänä kesänä
Uusi venepaikka

Sain siskolta synttärilahjan yllättäen pari viikkoa etuajassa. Paketti on niin kaunis (ja sopii keittiön väreihin 🙂 ), että en raaski sitä vielä avata. Olkoon tuossa noin ainakin synttäreihin asti. Taidan arvata mitä sisällä on. Kiitos sisko 🙂

Lahja siskolta

Kaunis paketti

Ystävät laittoivat evääksi mukaan juuri leivinuunista tullutta savuntuoksuista tuoretta leipää. Nam.

Nam

Sain myytyä Torissa pitkään tiellä pyörineet arkun ja TV-tason. Jippii, nyt voin suunnitella jotain kevyempää ja vaaleampaa tilalle. (Kuva ei liity tähän mitenkään, mutta kivaa on sekin, että kukat sentään näyttävät kauniilta sadepisaroidenkin läpi.)

Kukat näyttävät kauniilta sadepisaroidenkin läpi

Kivaa oli myös olla ilta-ajelulla isännän ja pojan kanssa kylän raitilla.

Ilta-ajelut kylän raitillaBest things of this week. 

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Keittiö, Lapselle, Pihalla, Vanhat tavarat, Vene Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Viikon kivat

  1. Ou, teillä on tollainen ihana puuvene! Meidän isäntä aina hihkaisee tuollaisen nähdessään että ”ostetaanko tommonen?” vaikkei muuten mitenkään veneilystä haaveilekaan. Eipä olla ostettu.

    Mukavia lomareissuja! Meidän lomastrategia tulee kans keskittymään pääasiassa kotimaassa pyörimiseen.

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      On joo, isännän silmäterä. Sellaista lämpimien kelien sunnuntaiveneilyä on meidän veneilyt. Tärkeintä tässäkin harrastuksessa taitaa olla veneverstaalla äijäporukalla puunaaminen ja kahvin ryystäminen. Mutta silmäniloa veneestä kyllä on ja aina silloin tällöin päästään järvellekin 🙂
      Mukavia lomailuja myös teille, me tästä suuntaammekin seuraavaksi Turkuun ja Naantaliin.

      Tykkää

  2. Mari sanoo:

    Voi, miten kaunis vene. Mikäs sen historia on, missä on veistetty?

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Kiitos Mari! Veneen historiasta tiedämme harmittavan vähän. Kaikista tiedusteluista ja kyselyistä huolimatta, veistäjä ja alkuperä ei ole meille selvinnyt. Vene hankittiin rannikolta ja se oli silloin romuttamoa vailla, aika ronskissa kunnossa. Isäntä sitä laitteli ensin kuusi vuotta kuivilla ennen kuin saatiin edes vesille.
      Puuveneasiantuntijan mielestä vene ajoittuu vuosille -28-30. Alkuperästä hänkään ei tiennyt mitään, sanoi vain, että vene on merikelpoinen ja sen omistaja on romantikko 🙂

      Tykkää

  3. Taru sanoo:

    ”Ilta-ajelulla” 😀 Tuo teidän pojan auto on sitten mainio 🙂

    Paljon onnea venepaikasta! Niitä on usein puolimahdoton saada juuri sieltä mistä haluaisi.

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      No, kyllähän tuo menopeli hiukan herätti hilpeyttä kylillä.

      Kiitos, oli kiva että saatiin paikka, just oli joku kuulemma avautunut paikallissanomissa kun vuosikausia pitää jonottaa eikä paikka aukea. En tiedä miten meillä nyt näin hyvä säkä oli.

      Tykkää

  4. Milla sanoo:

    Ihania tunnelmia täällä Tuulentuvassa! Talonne on remontoitu aivan upeasti, ja kuvat nähtyäni oma keltainen puutalomme alkoi melkein kuin huutaa uutta väriä 😄 Annetaan kuitenkin nyt toistaiseksi ulkokuoren olla 😊

    Yhdyn myös edellisiin kommentoijiin, että toden totta veneenne on aivan helmi!

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Kiitos Milla! Ihastuin myös nimenomaan sinun blogissasi tunnelmaan ja kuviin.
      Remppaa on tosiaan tehty kolme vuotta ja vielä jatketaan. Kiva harrastushan se remppaaminenkin on 🙂
      Veneessä vähän sama juttu, tätä kirjoitellessani isäntä lähtikin veneelle säätämään moottoria…

      Liked by 1 henkilö

  5. Paluuviite: Muistelot | Tuulentupa

Kommentoi