Möksä keskikesällä

Meidän mökkeilyt on lyhyitä pyrähdyksiä mökille. Möksä on autolla meiltä vartin päässä ja toimii rantasaunana ja retkeilypaikkana. Öitä ei mökillä vietetä kuin joskus harvoin. Kotiin ja omaan sänkyyn on vaan niin mukava aina palata.

Suomen suvi

Mökki on kuitenkin meille rakas ja tärkeä paikka. Ja juhannus mökillä kuuluu asiaan. Veneellä mökille ajaa kotisatamasta tunnin, joten tällaisille kauniiden ilmojen sunnuntaiveneilijöille se on juuri sopivan veneilymatkan päässä. Mökki ja vene yhdessä tekivät tästäkin juhannuksesta meidän perheelle sopivan idyllisen, nostalgisen ja rauhallisen juhlan.

Vene mökkirannassa

Möksällä juhannusruusut olivat iloiseksi yllätyksekseni vielä kukassa. Kotipihassahan ne ehtivät jo kukkia pari viikkoa sitten.

Juhannusruusut mökillä

Tervakukka ja kissankäpälä kuuluu mökille, edellistä on ollut siellä aina, jälkimmäinen on siirretty muistoksi äitini lapsuudenkodin pihasta.

Tervakukka

Kissankäpälää

Tikkataulu on varmasti jokaisella suomalaisella mökillä. Meilläkin. Tosin tikat ovat niin ruosteessa, että ne eivät tartu tauluun vaikka olisi taitavakin heittäjä.

Tikkataulu

Ukki osaa tehdä saunavihdat. Jokaiselle on aina oma sopivankokoinen vihta.

Ukin tekemä saunavihta - jokaiselle oma ja sopivan kokoinen

Ruoka valmistetaan melkein poikkeuksetta tulilla. Savustetaan, grillataan, loimutetaan, nokikahvit… On meillä kaasugrillikin, muttei sitä kukaan viitsi käyttää.

Tulen tekoa

Lokit ja niiden kirkuna kuuluu ehdottomasti myös mökkeilyyn

Lokki

Maalasin joskus muutama vuosi sitten vanhan armeijan pyörän ja se on toimittanut nimikyltin ja kukkatelineen virkaa. Nyt vasta kuvista huomasin, kuinka hylättynä se tuossa seisoo – en ole muistanut kukittaa sitä tänä kesänä.

Hylätty kukkateline

Pyyhkeet kuivataan mökin takana naruilla.

Pyykkinarut takapihalla

Mökin terassilta pilkottaa meidän ”lusthuussi” eli huvimaja. Se oli meidän viimeinen projekti ennen Tuulentupaa. Sen jälkeen ei ole muita projekteja ollutkaan.

Lusthus

Mökillä ollaan aina ulkona, joten huomaan, että olen ottanut kuvia kaikesta muusta paitsi itse mökistä.

Virkistyneenä kohti uutta työviikkoa. Hyvää viikkoa myös teille – lomalla tahi töissä.

Midsummer at summer gottage.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Mökillä, Vanhat tavarat, Vene Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Möksä keskikesällä

  1. Toi teidän vene on sitten niiiin hieno! Ja mukavalta näyttää mökin pihapiirissäkin. Ei tosiaan voi sanoa, että mökki näyttäisi mukavalta kun siitä ei oo kuvaa 😉

    Tykkää

  2. Milla sanoo:

    Yhdyn Vanhan Jäärän sanoihin veneestänne: se on aivan upea! Muutoinkin ihania tuokiokuvia mökiltä. Juuri sellaisia siellä tuntuu syntyvän: pienen pieniä hetkiä, jotka ovat todella kauniita. Aurinkoistaa päivää sinulle!

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s