Ihan fiiliksissä

En enää muista missä ja miksi olen alkanut tuijotella talojen ovia. Mitä erikoisempi väriyhdistelmä ja mitä näyttävämpi ovi sen mielenkiintoisemmalta minun mielestäni talo näyttää. Kun liikumme autolla tai kävellen, viihdytän itseäni katselemalla taloja ja erityisesti ovia. Ystävättären kanssa puhummekin stalkkaamisesta, emme suinkaan lenkkeilystä. Tarkoittaa siis, että kävelemme katselemassa taloja ja pihoja. Ja tietysti ovia 🙂

Kukat portailla

Kun muutimme Tuulentupaan, talon väritys oli minulle heti itsestäänselvyys. Taisin suunnitella sen kahdessa minuutissa. Toteutus on kestänyt vähän pidempään. Punaiset ovet olivat viimeinen ja pisimpään pohdittu yksityiskohta. Ovien väri on ollut alusta asti tiedossa, mutta malli muuten on ollut hakusessa.

Punaista

Onneksi ei lähdetty ovia ihan heti tilaamaankaan, sillä ajatus puisista, puusepällä teetetyistä ovista kehittyi pikkuhiljaa. Mitä enemmän olen katsellut vanhojen talojen ovia, sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut siitä, että puiset ovet ovat ainoa oikea vaihtoehto. Puusepän löytäminen ja ovimallin päättäminen veikin sitten useamman vuoden. Kiirettä en ole pitänyt. Lopulta inspiraation saatuani mittailin ovia ulkona otsalampun valossa ja piirsin puusepälle mallin mittoineen talouspaperille, kun juuri sillä samalla sekunnilla ei ollut muuta paperia käsissä.

Suunnittelua talouspaperille

Tällaiset näistä nyt tuli. Itse olen ihan fiiliksissä. Koko talon tunnelma kotipihaan ajettaessa on jotenkin vaan niin kutsuvan kodikas ja eri tavalla ryhdikäs. Ovien tuntu verrattuna vanhoihin rautakaupan oviin on täysin erilainen. Ovethan ovat jo paljon paksummatkin kuin nuo valkoiset vanhat rimpulat.

Vanha malli

Puusepällä teetetty

Punaisen sävyä on Instagramissa kyselty jo jonkun verran joten tässä sävy: NCS S 4050-Y90R.

Punainen ovi

Tässä vielä tämä pieni pintaremontti, ennen ja jälkeen:

Tuulentupa 2012

Tuulentupa 2014

Tuulentupa 2018

Ovet ennen

Ovet jälkeen

Red doors have been my vision and dream for six years. Finally we did change them. Mid century style wooden doors bring little bit of old times back and red color brings little bit of contrast and looks more inviting. I’m glad we did this!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu, Remontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Ihan fiiliksissä

 1. Suunnittelit kyllä just talon tyyliin ja aikakauteen passelit ovet ja väriyhdistelmä on tosi ryhdikäs ja pirteä! 🙂 Meilläkin isäntä ehdotti talon harmaaksi maalaamisen jälkeen, että hommataanko punaiset ovet, mutta mä en lämmennyt ajatukselle kun tää 90-luvun talo nuortui värin vaihdolla ja punainen ois vieny sitt ihan väärälle vuosikymmenelle. Mutt teidän taloon noi sopii kuin nenä(t) päähän 😉

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Kiitos, kiva kuulla, ettei mennyt ihan metsään. Ymmärrän pointin, miksi et itse halunnut punaista. Itse asiassa, vaikka tykkäänkin meidän talon väristä edelleen tosi paljon, saattaisin valita nyt toisin. Tuo harmaa ei tainnut olla 50-luvulla lainkaan talovärilistoilla.

   Tykkää

 2. Pilvi sanoo:

  Kyllä on kaunis ovi!! Pitkään ja hartaasti tehty suunnittelu on kyllä keskeisissä yksityiskohdissa järkevää ja onneksi kovin palkitsevaa. Jossain vaiheessa oikea valinta loksahtaa paikalleen, vaikka asiaa olisi joutunut vähän mielessään tuskailemaankin. Tässä tapauksessa lopputulos on ainakin aivan mahtava!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Totta! Joskus tuntuu tosi tuskaiselta pähkäillä joitain juttuja pitkään, mutta kun tarpeeksi kauan pähkäilee, yleensä lopputulos miellyttää ainakin itseä 🙂
   Kiitos, ollaan oviin itsekin tosi tyytyväisiä.

   Tykkää

 3. Paluuviite: Yhdeksän luetuinta | Tuulentupa

 4. Maiju sanoo:

  Hei meillä juuri valitaan vanhaan taloon maalia ja ihastuin teijän talon väriin. Onko sulla antaa tarkempia tietoja tosta maalista? Mikä sävy ja minkä merkkistä maalia?

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s